Topp 10 Fotbollshändelser år 2020, 2-1 plats

Ett år som kommer gå till historien. Även fotbollsåret kommer gå till historien. Vissa faktorer större än andra, men alla har bidragit. Här kommer 1:an och 2:an.

2. Publikförbud

I stort sett hela 2020 har spelats under tomma läktare. När beslutet från vardera toppliga i Europa kom tror jag ingen riktigt förstod hur stor skillnad det skulle bli. Fotboll som fotboll kan man tycka, men supportrarna på läktarna med sina ramsor, skrik och vrål och närvaro är en stor faktor till att så många älskar fotboll. Det var inte riktigt fotboll, men det var bättre än ingen fotboll. Supportrarnas del av sporten märktes extra tydligt.

Publikförbudet ändrade sporten både för spelarna på planen och för oss hemma i soffan. Det blev ändrade förutsättningar ekonomiskt och prestationsmässigt på planen för båda lagen. Nu fanns inte den där tolvte spelaren för hemmalaget. Nu fanns inte de där bortasupportrarna som resa hela vägen för att stötta sitt lag in i det sista. Vi soffan fick lyssna till spelarropen och tränarnas instruktioner, vilket till viss del var intressant men personligen lyssnar jag hellre till supportrarnas ramsor. Större delen av 2020 spelades inför tomma läktare. Det kommer definitivt gå till historien.

1. Maradonas Bortgång

En av de bästa utförarna av sporten lämnade oss. Diego Armando Maradona var en spelare i yttersta världsklass och en spelare som lämnade avtryck både på och utanför planen. Han förde samman ett folk i ett helt land, han gav en stad som såg mörker ljus och han bidrog till att göra sporten vackrare. Han dansade förbi motståndarna på planen och bjöd på magi. Hans bedrifter kommer berättas för generation efter generation. Som fotbollsspelare var han genialisk, men utanför planen begick han precis som alla oss andra en del misstag.

Om du vill läsa mer om Diego Maradonas spelarkarriär och hans avtryck kan du läsa mitt tidigare inlägg ”Till Minne Av Diego Armando Maradona, Skorna på Hyllan #5”.

Glöm inte att prenumerera på bloggen här nedan och att följa den på sociala medier för att inte missa nya inlägg, tävlingar och tillgång till exklusivt material!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s