Topp 10 Fotbollshändelser år 2020, 10-9 plats

2020 var ett år som inget annat. En pandemi som drabbar hela världen och testar oss människor. Tester som att lita på myndigheterna, göra det man kan för att hjälpa till och komma på nya sätt att få vardagen att rulla. Fotbollsvärlden har blivit drabbad, allt har blivit drabbat. Här kommer topp 10 fotbollshändelser under det speciella 2020. Först ut är 10:e och 9:e plats.

10. Zlatan Spekulationerna

Efter EM 2016 slutade ett antal svenska stjärnor i landslaget. Den som kanske fick allra mest fokus av media var Zlatan Ibrahimovic. En spelare som har tagit hela fotbollsvärlden med storm och dominerat liga efter liga. När det svenska landslaget sedan lyckades kvalificera sig till VM 2018 i Ryssland började spekulationer om en comeback för Zlatan i landslaget. Så blev inte fallet. Sverige lyckades med att ta sig till EM 2020 och därmed började även spekulationerna på nytt. 2020 släppte Olof Lundh boken ”Landslaget enligt Lundh”, vilket gav upphov till en hel del jordskred i media. Zlatans sätt att behandla andra i landslaget tolkades utav många som vuxenmobbning och flertalet journalister ville inte se honom i den svenska landslagströjan igen. Under hösten och inledningen av den nya säsongen bevisade Zlatan för hela världen att han fortfarande kan spela på den höga nivån som Serie A håller och efter att sedan ha vunnit guldbollen ännu en gång blev snacket om en comeback i landslaget inför EM aktivt igen. Den här gången verkade prestationen väga tyngre än personligheten.

Zlatan i landslaget eller ej, spekulationerna och de möjliga alternativen tog aldrig slut och började om igen när man trodde att de tog slut.

9. Kulusevskis Flytt Till Juventus

Året inledde som alla andra år med ett övergångsfönster. En av de absolut första övergångarna för det nya decenniet blev den svenska talangen Dejan Kulusevski till den klassiska italienska klubben Juventus. Dejan var ägd av en annan italiensk klubb, nämligen Atalanta men var utlånad för det mesta till Parma som även de spelade i Serie A. Det var i Parma som fotbollsvärlden fick upp ögonen för svensken och insåg hans stora potential. Det dröjde inte mer än två dagar in i det nya året och övergångsfönstret innan övergången till Juventus var bekräftad. Dock skulle den resterande delen av säsongen spelas i Parma.

Flytten till Juventus var viktig för Kulusevski och även svensk fotboll. En ung svenska talang spelade helt plötsligt för ett av världens bästa lag och med en av världens bästa spelare, Cristiano Ronaldo. Nu kommer Kulusevski kunna utvecklas ännu mer som fotbollsspelare och få lära sig av de bästa. Från tidig ålder kommer han få spela med de bästa och få lära sig vad som krävs både på och utanför planen för att bli bäst, att ha en sådan spelare i landslaget är väldigt nyttigt. Under hösten visade han prov på att han kan spela på den nivån och bidra, då han bidrog en hel del på planen i inledningen av säsongen. Dejan Kulusevski kommer bli en ny svensk stjärna på fotbolls himlen. En stjärna som tack vare denna flytt kan tillslut lysa starkast bland de andra svenska stjärnorna.

Glöm inte att prenumerera på bloggen och att följa den på dess sociala medier för att inte missa nya inlägg. Ange din epost här nedan för att få nya inlägg direkt i din inkorg, få tillgång till exklusivt material och vara med och tävla i kommande tävlingar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s