Som vi har längtat!

Nu är det äntligen dags för Champions League säsongen att sparkas igång! Denna Champions League säsong kommer dessutom bli lite extra spännande för oss som följer de svenska stjärnorna ute i Europa för nu har de ökat i antal i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering. Vi har toppmöten som väntar och ännu en säsong som lär bjuda på lika mycket dramatik och skrällar som förut.

Redan i första omgången kommer vi få se det första toppmötet. PSG ställs mot Manchester United. Ett PSG som lyckades ta sig hela vägen till finalen förra säsongen, ska ställas mot ett United som inte är i sitt bästa jag. Uniteds inledning på säsongen har varit tuff, speciellt i backlinjen där det har varit tabbe efter tabbe, poängtapp efter poängtapp. Truppen har potential att vara bland de bästa i England och ska absolut vara med och utmana i Champions League också, men Ole Gunnar Solskjær lyckas inte få truppen att leverera på den nivån de är kapabla till. Dock så har vi sett tidigare säsonger att United är en klubb som vanligtvis verkar höja sig lite extra till europaspel. PSG ska inte överskattas och United ska absolut inte räknas bort. Jag tror att vi har en jämn drabbning framför oss, speciellt när hemmaplan eller bortaplan inte har lika stor betydelse nu när det spelas inför tomma läktare.

En hel del svenskar kommer vi dessutom få se redan nu under den första dagen i första omgången. Kulusevski ska (förhoppningsvis) få visa upp sig på Europas största scen inom klubblagsfotbollen. Att följa honom och se vad han har att erbjuda mot de allra bästa lagen i Europa kommer bli minst lika spännande som hela turneringen i mina ögon.

Emil Forsbergs RB Leipzig träder också in redan nu i turneringen mot det turkiska laget Istanbul Başakşehir. Forsberg må inte vara en så ung talang som Kulusevski men för honom är det också viktigt att visa upp sig här och nu på den största scenen, eftersom förra säsongen präglades av inhopp från bänken och matcher från sidan. Denna säsong har börjat annorlunda och riktigt bra faktiskt. Han har hittills imponerat stort i Bundesliga och det skulle vara riktigt härligt att se honom göra liknade mot de stora lagen i Champions League.

Självklart får vi inte glömma det ryska laget med ett flertal svenskar i truppen. Krasnodar har Kristoffer Olsson, Marcus Berg och Victor Claesson i laget, spelare som brukar få den speltid de förtjänar och är värda. Om Marcus Berg har det varit hektiska debatter i media under landslagssamlingar om han verkligen har det som krävs för att spela i det svenska landslaget, men nu ska han träda fram i Champions League och visa hela Europa att ålder bara är en siffra. Victor Claesson har tidigare visat tecken på stor potential främst i landslagströjan och har nu chansen att även visa upp den för Europas bästa. Detta är en enorm möjlighet för Claesson att väcka intressen hos de större klubbarna ute i Europa. Claesson i bra form kan spela på den högsta nivån. Nu är det bara att hålla tummarna att han håller sig skadefri. Detsamma gäller även Kristoffer Olsson, som besitter enorm potential att kunna ta sig långt med sin fotboll om han bara håller sig fri från skador och visar vad han går för ute i Europa. Hans defensiva och offensiva prestationer i blågult på mittfältet har fått oss svenskar att inse vilken nivå han är kapabel till att spela på om han bara fortsätter som han gör.

Hur jag tror (och andra fotbollssupportrar) att matcherna slutar går att se på appen ”Flick Chat” som finns där appar finns. Gå med i mitt community ”Bollinnehav74” för att diskutera, tippa gratis och klättra på topplistan! Den som i slutet av månaden är högst upp på topplistan vinner! Poäng samlas in genom att tippa rätt! Mer information om detta går att läsa på sidan ”Community och Chatt”

Glöm inte att följa bloggen på dess sociala medier och att prenumerera här på hemsidan för att inte missa nya inlägg och information!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s