Svenskar Utomlands #1

Just nu finns det en rad intressanta svenskar ute i Europa. Vissa på de riktigt höga nivåerna medans andra i alla fall har lämnat allsvenskan. Nu när de största ligorna har sparkats igång har vi fått se några av dessa svenskar spela. Vissa har presterat på topp och andra har gjort bättre matcher i sin karriär. Här kommer en uppdatering kring några av dessa svenskar ute på sina Europa äventyr.

Glöm inte att gilla inlägget, lämna en kommentar , prenumerera här på hemsidan och följ bloggen på dess sociala medier för att inte missa nya inlägg!

Victor Nilsson Lindelöf

Det blev en tuff start på säsongen för Manchester United och vår svenska mittback Lindelöf. United förlorade hemma mot Crystal Palace med 1-3 då Victor var inblandad i alla mål gjorda av motståndarlaget. Det riktades skarp kritik mot honom efteråt, vilket ändå är förståeligt. Sett från Uniteds resultat förra säsongen så hade Lindelöf en rätt så bra säsong. Han hade fortfarande lite för mycket av ojämnheten i sitt spel, då han ena stunden kunde skina och glänsa medans andra stunden slockna och försvann från matchen. Under övergångsfönstret ryktades det om att United sökte efter en ersättare för den svenska mittbacken vilket i mina ögon verkar konstigt. Jag säger det inte bara för att jag är svensk och vill lyfta alla svenska spelare, men jag tycker faktiskt att han har presterat bättre än världens dyraste försvarare, sin mittbackskollega och kapten Harry Maguire. Nu bara för någon dag sedan kom olika källor fram med nyheten att Lindelöf sitter säkert i United och att ingen ersättare kommer att köpas in i nuläget.

Sebastian Andersson och Emil Forsberg

Båda dessa svenskar fick dyka upp i målfacit direkt i sin premiär matcher för säsongen. Emil Forsberg slog till från straffpunkten och Andersson smällde dit en fin nick i sin debut för FC Köln. Dessvärre så räckte Anderssons mål inte hela vägen och matchen slutade 2-3 till Hoffenheim. Forsbergs Leipzig lyckades dock knipa tre poäng mot Robin Quasions Mainz (inget mål för Robin men assist och endast spel i 68 minuter) med 3-1. Forsbergs förra säsong var mycket från bänken och det ryktades om att han skulle flytta nu under detta övergångsfönster, men han beslutade att stanna kvar då han hade förhoppningar inför nästa säsong. En säsong som för Emils del fick en kanonstart. Härligt!

Zlatan Ibrahimovic

Han måste tas upp. Just nu är det en hel del skriverier i all media om Zlatans uppförande under sin landslagstid (främst när Erik Hamrén var förbundskapten). Jag tänker inte djup dyka i det ämnet utan fokusera på hans fotboll under helgen. Säsongspremiär i den italienska högsta ligan och två nya mål in på 38-åringens målkonto. Trots sin ålder fortsätter han producera mål ute i Europa, även om just denna gång inte var mot det absolut bästa motståndet. Men bara att kunna fortsätta leverera på det sätt han gör för sin ålder och på grund av hans speciella karaktär gör det väldigt intressant att följa honom.

Dejan Kulusevski

Wow. Vilken debut i Juventus tröjan! Öppnade upp målskyttet med ett fint placerat skott och slog sedan assisten till 2-0 målet. Han fick direkt förtroendet av Juventus tränaren Andrea Pirlo och startade matchen. Man kan minst sagt säga att han visade varför han är bland dem bästa talangerna ute i Europa. Medierna lyfte honom till skyarna och hyllade honom stort. En italiensk tidning tog ut veckans lag och placerade både Zlatan Ibrahimovic och Kulusevski uppe på topp. Nu är det bara att hoppas att formen håller i sig och att han fortsätter att prestera på den nivån som han är kapabel till.

Alexander Isak

Tufft här med. Kanske inte resultatmässigt men sett till prestation. 0-0 mot Real Madrid är inget dåligt resultat för Real Sociedad, men Isak har spelat bättre. Han fick en av de bästa chanserna i matchen men brände den. Ingen Kulusevski prestation men inte heller en Lindelöf prestation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s