Opopulära Åsikter

Fotbollsvärlden är fylld av olika åsikter både kring lag, spelare, turneringar och regler till exempel. Nu ska jag dela med mig av några av mina , vad jag tror, opopulära åsikter. Lämna en kommentar om dina åsikter så får vi se om de är opopulära eller inte!

VAR förstör fotbollen. Detta skrev jag mycket om i ett tidigare inlägg (”Var var VAR och varför VAR”) så jag kommer vara kortfattade kring den här punkten. VAR är menat i gott syfte, men jag tycker att det blir för gott. Domaren ska vara på planen för att döma även de mest avgörande ögonblicken. Nu kan huvuddomaren alltid vid tveksamheter luta sig tillbaka mot VAR och låta domarna där får se på millimetern om det var offside eller inte. Det som istället behöver förbättras är supportrarna och medias sätt att behandla domare efter ett felaktigt domslut som har avgjort en match.

Klubbar med ”oljepengar” får för mycket skit. Dagens fotboll ser ut så nu. Bara att acceptera det. All fotboll är förstås inte så, men toppfotbollen är så idag. Klubbar köps upp av oljeshejkar och det pumpas in stora summor som läggs på spelare och arenan. När detta var nytt, de första klubbarna som blev uppköpta och fick flera miljarder till klubben, så var det inte konstigt att de klubbarna dessutom fick stark kritik riktad mot sig. Nu blir fler och fler klubbar nerdragna i det träsket, vilket gör så att det bara är att acceptera det. Det är alldeles för stora summor som ges ut för att kunna hindra det. Detta gör dock så att klubbarna som inte blir köpta (de mindre bra klubbarna) halkar efter allt mer, titta bara på de allsvenskan klubbarnas senaste resultat ute i Europa.

Att Sverige är i högsta Nations League divisionen är dåligt. Visst vi får se storstjärnor spela mot det svenska herr landslaget, men i slutändan gynnar det knappt Sverige. Vi har tidigare visat att vi kan spela på en så pass hög nivå så att vi kan utmana de bästa landslagen i världen, men Sverige tjänar absolut ingenting på att vara med och spela om att vinna Nations League. För ett landslag som Sveriges är den extra play-off möjligheten mycket viktigare, då vi vet att det kommer troligen vara på håret att kvala in till kommande EM och VM. Denna chans går man miste om när man spelar i den högsta divisionen. Att befinna sig i den divisionen när det inte är något kval funkar dock, eftersom då går man inte miste om något jätteviktigt och man får chansen till att klättra i världsrankingen om man gör bra resultat.

Sverige måste skrota ”gamlingarna” till EM 2021 (2020). Det kommer inte funka att ha allsvenska 30+ spelare i startelvan under kommande EM. De Nations League matcherna som spelas innan måste Janne Andersson fokusera på att ge plats åt de yngre talangerna och ge dem mycket mer speltid än de erfarna. De är dessa unga spelare som ska ta över landslaget senare, så tidigt som nästa EM kommer de att behövas. Därför måste de komma in i truppen och känna på landslagsspel redan nu om vi ska få en någon chans på en lika magisk sommar som den 2018. Just nu har de andra länderna ute i Europa talangfyllda trupper PLUS erfarna spelare som fortfarande kör fotboll på hög nivå, till skillnad från de erfarna i Sveriges trupp som har gått tillbaka till allsvenska.

Glöm inte att lämna en kommentar, gilla inlägget, prenumerera här på hemsidan och följ bloggen på dess sociala medier för att inte missa nya inlägg!

2 reaktioner till “Opopulära Åsikter

  1. Varför inte höja insatserna i Nations league, det är ju trots allt vi fotbollsälskare som står för kulorna. Ställningen efter år1 ger prispengar, slutställningen efter år 2 bestämmer vem som har kvalat in till nästa EM ellerVM. År2 fortsätter där år 1 slutade.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s