Rykten som kan Åstadkomma Förändring

Dryg en halv månad kvar av sommarens övergångsfönster. Vi har sett storklubbar tömma plånböckerna och klubbar som inte har gjort så mycket väsen av sig. Ett sommarfönster där det har gått rykten och spekulerats en massa, precis som det ska vara. Men någon riktigt stor ”drömvärvning” av någon klubb har vi inte fått se än. Just nu cirkulerar det rykten på sociala medier om spelare till klubbar, spelare som skulle kunna påverka klubbar drastiskt.

Under nästan hela sommaren spekulerades det vilt om den engelska talangen i Bundesliga. Jadon Sancho. Efter en dunder säsong i Dortmund blev han ett hett samtalsämne mellan fotbollsentusiaster. Han började sin karriär i Watfords akademi, men det är mer känt att han har burit den blåa Manchester tröjan. Nu spekuleras det om att han ska tillbaka till Manchester. Men den här gången Manchester United. Ryktet dog lite smått mitt i övergångsfönstret, då Dortmund skrotade förhandlingarna med United. Nu ryktas det om att förhandlingarna ska vara igång igen och att Sancho närmare sig spel i hemlandet. Om United skulle ro den här affären i hamn skulle klubbens framtid genast se mycket bättre ut. En offensiv med Rashford, Martial, Bruno Fernandes och Pogba på mittfältet skulle utföra livsfarliga hot mot motståndarens defensiv. Speciellt när det egentligen inte finns något lag i Premier League som har ett ostoppbart försvar. Detta är enligt mig Uniteds drömvärvning, men deras defensiv måste också förbättras.

Världens åttonde bäst betalda fotbollsspelare (enligt fakta från Fotbollskanalen) tjänar just nu mestadels av sina pengar på avbytarbänken. Gareth Bale får inte den speltid som han fick förut i Real Madrid tröjan, trots att han då för det mesta var i skuggan av Ronaldo. Man kan tycka att när Ronaldos flytt till Juventus blev klar skulle det innebära med speltid för Bale, men så blev det inte. Nu kan han vara på väg bort från Spanien. Agenten bekräftar att det har förts samtal mellan Bale och Tottenham, klubben som han lämna för att ansluta till Real Madrid. Det ryktas en hel del om denna övergång. Ena säger att det är på lån, medans andra säger att det är en övergång där Real Madrid dessutom får Dele Ali. Om förhandlingarna går hela vägen betyder det att vi troligen kommer få beskåda Bale i sitt bästa jag ännu en gång i Tottenham tröjan, vilket kommer bli otroligt viktigt för både han och klubben (läs mer om hur det ser ut för Tottenham i inlägget ”Tottenham- det nya Arsenal?”). Bale har potential att spela på en väldigt hög nivå, men då behöver han speltid och spelare kring sig som håller klass och presterar. Det sista är där skon klämmer just nu sett till Tottenhams situation idag.

Det har varit turbulent i Barcelona sen starten efter uppehållet. Tappade liga ledningen och förlorade med 8-2 mot Bayern München i Champions League kvartsfinalen. Efter uttåget i CL var det en rad olika Barcelona spelare som var villiga att lämna klubben. Den som det riktades mest blickar mot var självklart Messi, men han var inte den enda. Även Luis Suarez öppnade dörren för att lämna den katalanska storklubben. Tidigt blev det klart att Juventus var det hetaste alternativet för anfallsstjärnan. Vi i Sverige vet ju redan att Juventus fick Dejan Kulusevskis underskrift under vinterfönstret och är spelklar för klubben nu. Att få in Suarez i laget tillsammans med Ronaldo skulle troligen ge Kulusevskis utvecklingskurva en brant stigande trend (även fast bara Ronaldo självklart påverkar). Juventus som klubb har dock redan en vass offensiv, men det sitter inte fel med en Suarez i laget också. Just nu ser det dock ut som om det riktigt inte blir så. Ryktet har vänt och det börjar se ut som om Suarez (precis som Messi) trots allt stannar kvar i Barcelona. Denna vändning är dock ganska så färsk, så det kan ändras snabbt. Barcelona ska vara riktigt glada om de lyckas hålla kvar Suarez och Messi efter denna säsong.

Glöm inte att gilla inlägget, lämna en kommentar om vad du tror om dessa rykten, prenumerera här på hemsidan och följa bloggen på dess sociala medier för att inte missa nya inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s