Dessa klubbar får chans till Europa nästa säsong

Första omgången i den engelska högsta ligan Premier League är nu färdig spelad, bortsett från de två Manchesterklubbarna, Burnley och Aston Villa vars matcher mot varandra är uppskjutna. Omgången bjöd inte på någon jätteskräll, men några indikationer på hur denna säsong kan komma att bli fick vi se. Det är även dags att tippa hur toppen kommer se ut i slutet av säsongen.

Premier League säsongen inleddes med ett Londonderby mellan Arsenal och Fulham. Fulham som lyckades ta sig upp från Championship tillbaka till högsta ligan, och ett Arsenal som har visat stark förbättring sen förra säsongen. Arsenal vann matchen med 3-0 rätt så komfortabelt tillslut efter en liten halvskakig inledning av matchen. Den positiva trenden fortsätter.

Mästarna Liverpool möte den andra nykomlingen och dessutom mästarna från Championship, Leeds United, i sin premiär match. Det var kanske den här matchen som stack ut mest från omgången resultatmässigt, då resultatet blev så mycket som 4-3 till Premier League mästarna. Då ska man även veta att Liverpool fick två straffar (varav en i 87:e minuten, vilket gav dem segern) och att Mohammed Salah direkt slog till med ett hattrick. Leeds bjöd upp till match och lyckades kvittera gång på gång tills slutet då det helt enkelt var för lite tid kvar för nykomlingen.

Den matchen som på pappret såg mest spännande ut måste ändå ha varit Tottenham-Everton. Tottenham som just nu är en klubb i stora svängningar (läs mer om Tottenham i inlägget ”Tottenham Hotspur- Nya Arsenal?”) skulle ta sig an ett Everton som har fått in flera nya värvningar inför säsongen. Och inte vilka värvningar som helst utan det är värvningar som verkligen kan hjälpa till med att höja klubben en nivå till, som James Rodríguez och Allan. Everton vann bortamatchen med 1-0 efter det avgörande målet tidigt i andra halvleken. Ancelotti vann mot Mourinho.

Chelseas alla nyförvärv skulle ta sig an Brighton, en match där nyförvärven egentligen inte glänste mest utan de ”gamla”, rutinerade Chelseaspelarna fick visa var skåpet skulle stå istället.

Hur kommer säsongen sluta då?

  1. Manchester City– Revanschen från förra säsongen kommer. Pep Guardiola lyckas få igång laget och energin igen och en de Bruyne som kommer spela en underbar fotboll hela säsongen och servera Sterling där framme gång på gång.
  2. Liverpool– Nära men inte tillräckligt. Trots Salahs hattrick skulle det behövas ny energi där uppe och kanske en förstärkning på mittfältet så som Thiago.
  3. Manchester United– Gapet mellan trean och ettan och tvåan har minskat. United som avlutade förra säsongen med en lång ”winning-streak” och kan med en skadefri trupp komma högt upp i tabellen. Fortfarande en klubb som tappar poäng mot sämre lag men som kan lyckas prestera mot de bättre. Fernandes blir en nyckelspelare.
  4. Arsenal– Tillbaka i toppen. Inte långt ifrån United och därför inte så långt ifrån resten av toppen. Arteta har fått igång laget och de börjar utmana på riktigt nu.
  5. Chelsea– Ge dem en säsong. Alla nyförvärv måste komma igång och prestera. De kommer dock troligen inte kunna utmana riktigt om titeln förrns de har en ersättare åt världens dyraste målvakt.

Glöm inte att gilla inlägget, prenumerera på sidan och följ bloggen på dess sociala medier för att inte missa nya, intressanta inlägg och få vara med och påverka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s