Tottenham Hotspur- Nya Arsenal?

Förra säsongen var en mardröm säsong för londonklubben Tottenham Hotspur FC. Säsongen dess förrinna skrällde man och gick till klubbens första Champions League final någonsin. Tränaren Pochettino hyllades som en historisk Spurs tränare och, vad det såg ut som, satt laget på toppfotbollens världskarta igen. Riktigt så blev det inte.

Tottenhams säsong såg till en början ut att bli katastrofal. Tränaren som tog klubben till den historiska Champions League finalen fick sparken efter en riktigt svag inledning av säsongen, både i Premier League och Champions League. Ersättaren blev ingen mindre än José Mourinho, som för tillfället satt som expert i engelska Sky Sport studion. Bättre resultat började trilla in, men fortfarande inte tillräckligt bra med tanke på den klubb som Spurs borde vara. De lyckades avancera i Champions League, men åkte ut i åttondelsfinal mot tyska Leipzig på grund av två riktigt svaga matcher. Ett kollektiv som inte höll ihop och främst en anfallsduo med Kane och Son som inte lyckades hitta det där lilla extra som behövdes, mycket på grund av skador.

José Mourinho hade svårt att få ihop laget igen och hitta rätt i klubben. Mot slutet av säsongen fick Spurs kriga för att ens få kvala till Europa League, vilket sett från förra säsongen är en rejäl försämring. Om man jämför klubben med konkurrenten Arsenal tycker jag ändå det ser bättre ut för Arsenal, även fast deras tabell position inte gav dem någon chans till europaspel överhuvudtaget. Tottenham kan vara på väg in i en ”Arsenal-svacka” då man i stort sett är borta från den engelska toppen under flera säsonger. Att redan nu dra den slutsatsen gällande Spurs kan vara för tidigt, men inte orimligt. De har kvalité i truppen, som Arsenal, men de behöver få helheten att fungera. Precis som under säsongen 18/19 då de nådde finalen i CL som ett lag med ingen riktigt stor superstjärna.

Arsenal är på väg upp och hur det ser ut för Spurs återstår att se. En tidig indikation på vilket håll klubben är på väg är dagens match mot Everton. Ett Everton som har gjort några riktigt bra värvningar inför säsongen och är absolut inget lag som ska underskattas, men ett lag som topplagen måste vinna över för att kunna hänga efter de andra. Sen är det väldigt tidigt i säsongen så man vet aldrig hur det ser ut om någon månad. Men teorin om att Tottenham är inne i en Arsenal-svacka är inte orimlig.

Glöm inte att följa bloggen på sociala medier och här på hemsidan för att inte missa nya inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s