Premier League 20/21- Det här behöver du veta, Del 2

Kommande Premier League säsong kommer bli spännande både sett till lagen och rådande omständigheter i världen. Fortsatt tomma läktare, men lag som länge har varit borta från att utmana i toppen kommer troligen bjuda upp på en av de bättre matcherna nu. Chelsea, Manchester United och Arsenal är lag som nu är på väg uppåt, som befinner sig i en positiv trend. Starka avslut på förra säsongen och en hög aktivitet i sommarens övergångsfönster är några anledningar till varför just de kommer kunna prestera bättre än sist.

Som bekant fick londonklubben Chelsea FC en transferban och var tvungna att satsa mer på akademin och de unga talangerna i truppen, istället för att spendera Hazard-pengarna på marknaden. Flera talanger presterade riktigt bra i den blåa tröjan, vilket alltid gör en fotbollsfantast glad. Nu har de kunnat använda sig utav de stora summorna efter Eden Hazards övergång till Real Madrid, vilket de verkligen har gjort (läs mer om Chelseas övergångsfönster i inlägget Fullt i plånboken”). En stor fotbollsklubb som inte riktigt har lyckats prestera sen ligatiteln 16/17. Nu är de dock på uppgång. Lampard fick igång laget och spelet så pass bra att de lyckades knipa en viktig Champions League plats för klubben. Dock tror jag inte det kommer räcka hela vägen, då laget går från nästan enbart talanger och akademispelare i startelvan till spelare som har presterat riktigt bra på riktigt höga nivåer. Att bara höra det sådär låter inte så dumt, men det kan ta en stund för Lampard att få igång laget som helhet, vilken krävs i toppfotbollen. Om Lampard skulle fixa det tidigt i säsongen kan vi få beskåda ett Chelsea som är tillbaka och på riktigt utmanar om titeln, eller så får vi vänta tills nästa säsong.

Manchester United avslutade säsongen med en lång vinstsvit. Norrmannen i England lyckades kicka igång laget efter en rätt så seg höst. Sen ska man inte förneka att värvningen av Bruno Fernades underlättade arbetet. Offensivt är United ett lag som kan hota vilket annat lag som helst i ligan, men defensiven. Den är lite mer skakig. Både toppar och dalar, briljans och tabbar. En backlinje som framåt slutet av säsongen visade klass, men som inledningsvis var väldigt instabil. David de Gea som egentligen under hela säsongen kunde släppa in de märkligaste skotten, vilket var förvånade sett till de trollkonster han har utfört tidigare. Nu är de ett lag man absolut inte ska räkna bort. Ett skadefritt United kan hota på allvar, men inte riktigt hela vägen.

Den mest spännande klubben att följa under inledningen av kommande säsong måste ändå vara Arsenal (och jag är inget Arsenal-fan). Ett lag som i stort sett har försvunnit från den engelska toppen de senaste säsongerna. Aldrig riktigt hotat lagen där uppe, men inte varit jättelångt ner i tabellen heller. Nu har det hänt saker. Arteta verkar verkligen vara rätt man för jobbet. Vinst i FA-cupen och Community Shield mot ligamästarna Liverpool. Erfarna stjärnor som visar ungdomarna i startelvan och truppen hur det ska gå till. En övertygande fotboll (jämfört med tidigare från deras sida) som visade att Arsenal är att räkna med nästa säsong. Dock finns det fortfarande en del arbeta kvar att utföra. Fortfarande många unga talanger som inte riktigt har presterat och ett ganska lugnt övergångsfönster. Att kunna utmana om titeln blir som för de andra lagen skrivna om i det här inlägget, svårt men inte omöjligt. Arsenal ska inte underskattas längre.

Glöm inte att följa bloggen på sociala medier och prenumerera här på hemsidan för att inte missa nya inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s