Arsenal- Håller på att hitta hem?

Arsenal vann igår Community Shield mot ligamästarna Liverpool. Detta var en skräll, eftersom Liverpool har kört över i princip allt motstånd i Premier League den senaste säsongen. Arsenal hade sin senaste storhetstid kring millennieskiftet och har sen dess aldrig riktigt hittat rätt, i alla fall om man tittar på dem senaste säsongerna. Nu tror jag dock att de är på rätt väg igen. Jag tror inte bara det, jag hoppas det också.

Jag var inställd på att Liverpool skulle relativt enkelt ta hem Community Shield, men jag trodde att Arsenal till en början skulle bjuda på svårt motstånd. I slutet av den senaste Premier League säsongen gick det bra för Arsenal, eller de var i alla fall inne i en positiv trend. Arteta hade hittat rätt med truppen och taktiken vilket resulterade så småningom till vinst mot både Manchester City och Chelsea i FA-cupen. Nu vann de dessutom mot Liverpool. Liverpool som har visat sig vara väldigt svåra att slå, blev slagna av ett Arsenal som börjar hitta tillbaka ur den mörka skogen de var i. Bara för att Liverpool förlorade mot Arsenal betyder inte att Liverpools dominerande era är slut. Verkligen inte. Det kommer troligen sluta med att de kniper engelska ligatiteln i år också. Att de förlora finalen är mer en indikation på att Arsenal håller på att få fram något. Något som kan ta tillbaka klubben till konkurrensen uppe i toppen av tabellen.

Arsenal har potential i truppen. De har stjärnor som Aubameyang och Lacazette och talanger så som Saka och Nketiah. Om klubben fortsätter prestera och hålla den här positiva trenden tror jag att vi definitivt kan få se Arsenal i Champions League snart igen. Sett till den starten Arsenal har fått sen Arteta anslöt som huvudtränare tror jag han verkligen är den rätta mannen för jobbet att ta klubben tillbaka till Europas största fotbollsscen. Jag hoppas att klubben lyckas med det också. Jag är inget Arsenal fan, men det är en klassisk engelsk klubb som ska vara med och utmana om ligatiteln. Dessutom blir det ju även mer dramatiskt om det finns fler klubbar än Liverpool och Manchester City som konkurrerar.

Liverpool är inget fallerande rike, bara för att de förlorade Community Shield på straffar mot Arsenal. Däremot kanske vi håller på att få se ett Arsenal som är på väg att hitta tillbaka. Arsenal tror jag kommer vara den klubben som gör bäst ifrån sig sett till förra säsongens resultat. Dessutom så tror jag att inom en snar framtid är klubben tillbaka i Champions League. Den framtiden kan vara rätt så snart.

Följ bloggen på sociala medier och prenumerera för att inte missa nya inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s