Community Shield, Arsenal-Liverpool

Toppfotboll är tillbaka. Denna gång är det engelska Community Shield som ska avgöras mellan vinnarna av FA-cupen och ligan. På ena sidan av planen finns den klassiska klubben Arsenal med en talangfull trupp. Motståndarna på andra sidan av planen är inga mindre än Klopps vinnarmaskin Liverpool. Två klassiska engelska klubbar som ska göra upp om en klassisk engelsk trofé. Låter spännande, om det inte hade varit en sådan stor skillnad mellan klubbarna idag.

Under den senaste Premier League säsongen var det knappt roligt att titta på Liverpools matcher. Överlägsna. Totalt överlägsna. Visst så dalade det lite efter uppehållet med bland annat en förlust mot Manchester City, men då var laget dessutom redan klara vinnare av ligan. Klopp har fått ihop ett bygge som är svårt att riva. Stark defensiv med van Dijk i spetsen och offensivt löpande ytterbackar i världsklass. Ett hårt slitande mittfält som gör allt för att få boll och spela vidare den till farten där framme i form av Salah och Mané. Firminos spelförståelse underlättar hela offensiven, vilken är en stor faktor till laget effektivitet där framme. Trots överlägsenheten i ligan blev det bara ligan och klubblags VM som de vann. Liverpool fick ett tajt spelschema under december med både ligan, inhemska cuper och klubblags VM, vilket ledde till att man var tvungen att prioritera bort de inhemska cuperna. I Champions League blev det ett överraskande uttåg i åttondelsfinalerna mot Atletico Madrid, där Atletico vann båda mötena.

Arsenal är ett lag som har gått från att vara titelkandidater till att nästan försvinna (eller i alla fall sluta hota) från den engelska toppen. Under senaste åren efter att Arsene Wenger lämna tränarposten har det varit problematiskt att hitta den rätta tränaren för klubben, då även Ljungberg fick chansen som tillfällig tränare men fick inte behålla den posten efter halvdana resultat. Nu tror jag dock att Arsenal har hittat rätt man för jobbet. Den gamle Arsenal spelaren Mikel Arteta som var assisterande tränare till Pep Guardiola i Manchester City. Under slutet av säsongen fick man se ett bättre Arsenal, ett Arsenal som ser ut att ha hittat rätt stig ut ur den djupa skogen som de befann sig i (och delvis fortfarande befinner sig i). Klubben vann FA-cupen, efter att ha besegrat City i semifinalen och Chelsea i finalen. En bra trupp har dessutom Arsenal. Talanger och stjärnor finns. Potential finns.

Hur matchen slutar tror jag alla vet innerst inne. Liverpool kommer påbörja sitt försök till att bli historiska i England genom att plocka hem alla inhemska titlar och Champions League. Att Arsenal vinner är svårt att se, men motstånd tror jag definitivt det kan bjuda på. Till en början. Inte hela matchen. Liverpool är Liverpool. Det kommer troligen börja där de slutade förra säsongen och även plocka hem den här titeln utan större problem. Klasskillnaden är för stor. Men jag tror att Arsenal har något på gång. Arteta har börjat bygga något som kan ta tillbaka klubben till toppen. Inte Liverpool material, men de kommer kunna utmana resten av klubbarna i England. Förlust för Arsenal idag, Liverpool med första titeln för säsongen i en match som välkomnar tillbaka toppfotbollen i England.

Prenumerera på bloggen och följ den på sociala medier för att inte missa nya inlägg och information om bloggen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s