Slutet på en annorlunda säsong

Nu är slutet här. Det kanske låter mer dramatiskt än vad det egentligen är, men just nu finns det ingen toppfotboll att följa. De största lagen tar semester till september då de flesta ligorna börjar igen. Det som satt punkt för denna speciella säsong var den största klubblags turneringen av dem alla, Champions League. Ett slutspel som det var tveksamt om det ens skulle spelas färdigt slutade upp med att bli en ytterst speciell säsong med intensiva toppmöten och självklart skrällar. Vad annars.

Finalen avgjord. Spännande? Till en viss del. Överraskande? Nej, verkligen inte. Den största överraskningen var att Lewandowski som gjort mål i alla tidigare CL-matcher den här säsongen gick mållös. En 1-0 seger för Bayern München mot PSG var inte överraskande. Bayern har kört över allt motstånd både hemma i Tyskland och i Champions League, men om det var något lag som skulle kunna stoppa dem så var det Paris med sin farliga och snabba offensiv. Hade PSG vunnit hade jag inte blivit förvånad. Just på grund av deras offensiv och viljan till att ta hem den första CL-bucklan efter alla miljoner som har investerats i klubben. Under turneringen (eller i alla fall efter uppstarten) blev Bayern allmänt känt för att vara ett högt pressande lag med en backlinje på mittplan som ursprungsläge. Livsfarligt mot PSG. Ett PSG i sina bättre dagar hade kunnat utnyttja detta mycket bättre.

Jag är inget PSG fan, verkligen inte. Men PSG hade potential att utmana Bayern mer än vad de gjorde. Superstjärnan Neymar, bollen har suttit klistrad vid hans fötter under hela säsongen, men mot Bayern var det inte så. Bayerns press gick hem ännu en gång, ingen överraskning. En 8-2 vinst mot Barcelona säger sitt, men någon gång kommer det att ta slut. Bayern var definitivt välförtjänta att vinna alltihop. Sicken fotboll! Hög press, kämpaglöd och mål, mycket mer än så kan man inte begära utav ett lag. Vann alla matcher i turneringen och körde över alla, till och med Lyon som lyckades besegra Ronaldos Juventus och Peps City.

Bucklan tillbaka i Tyskland. Välförtjänt och inte överraskande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s